برگزاري نشست مروري بر تئاتر دفاع مقدس در مرکز تحقيقات صداوسيما
برگزاري نشست مروري بر تئاتر دفاع مقدس در مرکز تحقيقات صداوسيما
همزمان با هفتهي دفاع مقدس و به همت گروه زبان و رسانه اداره کل مطالعات مرکز تحقيقات، با حضور استاد عبدالرضا فريدزاده نشست «مروري بر تئاتر دفاع مقدس با تأکيد بر نمايشنامهنويسي» با حضور جمعي از مديران و پژوهشگران رسانه ملي روز دوشنبه (سوم مهر ماه) در مرکز تحقيقات صداوسيما برگزار شد.
در ابتداي نشست استاد عبدالرضا فريدزاده، پژوهشگر ادبيات و تئاتر، شاعر، کارگردان، بازيگر، نمايشنامهنويس، منتقد تئاتر برنده جوايز متعدد در جشنوارههاي مختلف تئاتر به بررسي ويژگيهاي ادبيات مقاومت، به عنوان شاخهاي که در هر سه حوزه ادبيات شفاهي، مکتوب و نمايشي در انواع اسطورهاي، حماسي، واقعگرا، فلسفي و تغزلي و ... حضور دارد، پرداخت.
اين مدرس تئاتر گفت: در ادبيات مقاومت لزوماً به جنگ پرداخته نميشود و ممکن است در زمان جنگ و يا پس از آن رخ دهد. اولين آثار ادبيات مقاومت را ميتوان در سنگنوشتهها و فتحنامهها يافت. وي افزود، اين نوع از ادبيات در برگيرندهي ارزشهاي والاي منطبق بر فطرت انساني است.
فريدزاده در ادامه دربارهي عمر نمايشنامهنويسي در ايران گفت، هنر نمايشنامهنويسي در ايران قدمتي 167 ساله دارد و جوان محسوب ميشود.
وي سابقهي ادبيات جنگ و مقاومت را در ايران از قبل از انقلاب دانست و گفت: با شروع جنگ وظايف تئاتر انقلاب گستردهتر شده است.
وي همچنين تبيين مفاهيم گسترده و ارزشهاي عميق در سه حوزه مذهب، انقلاب و دفاع را از وظايف تئاتر دفاع مقدس دانست.
او افزود، ضعف پژوهش، ضعف در نمايشنامهنويسي و شخصيتپردازي، کمبود آموزش، تأکيد بيش از حد بر وجهه تبليغي از جمله مشکلات تئاتر دفاع مقدس در گذشته بوده و برخي مشکلات همچنان باقي است.
فريدزاده گفت، تئاتر دفاع مقدس نمايشي است با موضوع دفاع مقدس که در ژانرهاي مختلف و سبکهاي مختلف به اجرا درميآيد، اما در برخي ژانرها کمتر کار شده است.
جلسه با پرسش و پاسخ حاضران پايان يافت.
|