نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات ماهواره
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره کل پژوهش و سنجش
اداره كل پژوهشهای راهبردی رسانه
اداره کل پشتیبانی و اجرای نظرسنجی
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
برگزاری نشست علمی «کاربرد يافتههاي علم اعصابشناختي در رسانه » در مرکز پژوهش و سنجش-افکار
برگزاری نشست علمی «کاربرد يافتههاي علم اعصابشناختي در رسانه » در مرکز پژوهش و سنجش-افکار
مرکز پژوهشوسنجش افکار سازمان صداوسيما اولين نشست علمي از سلسله نشستهای برنامهریزی شده خود را در سالجاری با موضوع «کاربرد علوم شناختی در رسانه » برگزار نمود.
نشست علمی_تخصصی «یافتههای علم اعصابشناختی و تأثیر بر مخاطب» روز دوشنبه،28 اردیبهشت1394 در سالن اجتماعات مرکز پژوهشوسنجش افکار سازمان صداوسیما برگزار گردید. در اين نشست، سرکار خانم دکتر آناهيتا خرمي بنارکي، دکتراي تخصصي علوم اعصاب شناختي و مدرس دانشگاه علوم پزشکی ایران (انستیتو سلامت روان) به بیان یافتههای خود از پژوهشهای صورت گرفته در رشته اعصاب شناختی پرداخت.
دکتر خرمي در ابتدا به سابقه و حوزههاي علوم شناختي اشاره کرد و گفت: رشته «اعصاب شناختي» يا «Cognitive neuroscience» از علوم نسبتاً جديد و بينرشتهاي به شمار ميرود. پايههاي اين دانش جديد که در دهه1970 م. نهاده شد، شامل زيرمجموعههاي علم اعصاب، روانشناسي، زبانشناسي، هوش مصنوعي و فلسفه ذهن است. وي سپس ضمن تأکيد بر کاربرد وسيع اين علوم در زمينههاي مختلف از قبيل پزشکي، آموزش و پرورش، جامعهشناسي، سياست، علوم اطلاعات و فناوري ارتباطات، رسانههاي جمعي، مهندسي پزشکي، حوزه نظامي و دفاعي افزود:
«نظريهپردازان و پژوهشگران علوم شناختي در تلاش اند با تکيه بر روشهاي علمي کمّي و کيفي راز بزرگترين سرمايه آدمي يعني «مغز» و «ذهن» را كشف كنند و کاركردهاي آن را به عنوان عاليترين و پيچيدهترين وديعه الهی بشناسند. سرمايهگذاري کشورهاي پيشرفته در زمينه اين دانش نو بسيار چشمگير بوده است. انگيزه اصلي آنان در این زمینه، اهداف تجاري است و رقابت شديدي در دستيابی به اسرار مغز و استفاده کاربردي از آن در ميان کشورها وجود دارد. از همينرو يافتههاي علمي آنان عموماً محرمانه تلقي میگردد و تنها به صورت گزارشهاي خبري بسيار مختصر مبني بر تحليل عصبشناختي از يک فيلم اسکار و يا يک برنامه تلويزيوني چاپ و منتشر ميشود.»
مدرس دانشگاه علوم پزشکي ايران نقش يافتههاي علمي اين حوزه را در امور تجاري و اقتصادي کشورهاي توسعه يافته با اهميت دانست و گفت: «تلاش آنان به تأسيس رشته «نوروماركتينگ» يا «کسب و کار بر اساس اعصاب و مغز» شده که شاخهاي از نورواكونوميك (اقتصاد بر پايه سيستم اعصاب و مغز) در علوم شناختي است و رسانه نيز به عنوان «ابزار ارتباط جمعي» که در تلاش براي جذب مخاطب، انتقال پيام، فهم و درک بهتر پيامهاي رسانهاي از سوي مخاطب است، ميتواند و بايد از يافتههاي بديع و راهگشاي اين علوم نوظهور استفاده نمايد.»
دکتر خرمی با اشاره به یافتههای علم عصبشناختی مبنی بر اهمیت «الگو» و «مرجع» برای يادگيري، نقش رسانه را به عنوان مرجعی که هزاران نفر میتوانند از طریق آن الگوهاي رفتاري متعددي را بياموزند، بسیار پر رنگ ذکر کرد. وی با بیان ویژگیهای «ساختاری مغز» و «عملکردهای هر بخش از مغز» عنوان کرد که در برنامهسازی باید به این ویژگیها و عملکردها دقت داشته باشیم تا بر اساس آنها بتوانیم بر مخاطب تأثیر بگذاریم.
در بخش پاياني نشست، پژوهشگران و برنامهسازان راديويي و تلويزيوني به بيان نظرها و ديدگاههاي خود پرداختند.
1394/02/30
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.