نشست مشترک کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان با اعضای هیأت علمی دانشگاههای استان ایلام
1396/07/23
نشست مشترک کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان با اعضای هیأت علمی دانشگاههای استان ایلام
به گزارش روابط عمومی، نشست مشترک کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان با اعضای هیأت علمی دانشگاهها در دانشگاه ایلام برگزار شد.
در این نشست دکتر محمد علیاکبری، رئیس محترم دانشگاه ضمن تبریک میلاد حضرت علی علیه السلام و روز پدر با خیرمقدم و تشکر از حضور جناب آقای صادقی و اعضای محترم هیأت علمی دانشگاههای فعال استان اظهار داشت: از حضور و شرکت همه شما دوستان در این نشست بسیار خرسندم و با توجه به اینکه جمع حاضر اعضای هیأت علمی منتخبی هستد که به درستی مخاطب فرمایشات حضرتعالی هستند، زیرا این عزیزان یا وارد حوزههای فناوری دانش بینان شدهاند ویا در شرف اقدام به آن می باشند که امیدوارم از فرمایشات جنابعالی در زمینه معرفی صندوق نوآوری و شکوفایی حداکثربهره لازم را ببرند.
رئیس دانشگاه بیان داشت:درجایگاه معاونت علمی و فناوری به گونه ای برنامهها دیده شده که ما می توانیم آن را وزارت علوم دو یا وزارت بهداشت دو بدانیم و تقریباً آنچه که ما در جریان هستیم طرحهای پژوهشی در این دو وزارتخانه و دانشگاهها ظرفیت پذیرش آنها نیست به گونهای که به سمت وسوی شما و همکارانتان هدایت می شوند و این برای ما جای خرسندی دارد که یک افق جدیدی را برای شخصیتهای دانشگاهی، اعضای محترم و شرکتهایی که با همکاری دانشگاهها تشکیل می شوند داریم اما در واقع در این تغییر نگرش انتظار این است که به گونهای انجام نشود که درآن مفهوم هسته و پیرامون دوباره تقویت نشود به عبارتی این درست است که جامعه دانشگاهی پیرامون ،ممکن است نسبت به دانشگاههای مرکز از قابلیتهای کمتری برخوردار باشند ولی اینها همه سرمایههای ملی هستند و در حقیقت بینش ملی حکم می کند برای پیوستن دانشگاههای پیرامون به این جایگاه، معاونت محترم پژوهشی تدبیری بیندیشد تا بتوانیم در خدمت جامعه دانشگاهی و قابلیتهای جدید آنان باشیم.
دکتر علیاکبری خاطر نشان کرد: انتظار ما از حمایتها اینست که به امید خدا دانشگاههای پیرامون بتوانند در ظرفیتهای ملی بهرهمند شوندو امیدوارم حضرتعالی با زحمتی که متقبل شدهاید سنگ بنای صنوق نوآوری و شکوفایی استان را در این جلسه نهادینه نمایید.
دکتر محمدحسین صادقی، مشاور عالی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور،اظهار کرد: حرکت از حوزه سنتی علم به بخش فناوری لازم و ضروری است تا بدانیم چگونه از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه باید با نگاه به وضعیت موجود کشور به سمت ایجاد شرکتهای دانشبنیان حرکت کرده و اقتصاد کشور را به این سمت سوق داد، افزود: تورم، تحریمها، رکود اقتصادی، کمبود بودجههای عمومی و عمرانی دولت را باید در نظر گرفت و به اهمیت اقتصاد دانشبنیان پی برد.
مشاور عالی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور اضافه کرد: مشکل اشتغال جوانان یکی از مهمترین مباحث است که در کنار آن خام فروشی نفت، کم رونقی تولید، قاچاق و غلبه واردات بر صادرات از دیگر مسایلی است که باعث شده به سمت اقتصاد دانشبنیان و راهاندازی شرکتهای دانش بنیان برای تبدیل علم به ثروت حرکت کنیم.
صادقی با اشاره به اینکه خام فروشی با ارزش افزوده ناچیز یکی از چالشهای توسعه اقتصادی در کشور است، خاطرنشان کرد: اقتصاد دانشبنیان به دنبال این است که که خام فروشی کاهش یابد و تولید کالاهایی با ارزش افزوده بالا در دستور کار قرار گیرد که نامساعد بودن فضای کسب و کار نیز از دیگر چالشهای موجود است به طوری که در این بخش در بین 189 کشور رتبه 118 را دارا هستیم.
وی ادامه داد: کم توجهی به بازار فروش و صادرات، غفلت از تولید بدون کارخانه، غفلت از تولید در بازارهای داخلی و منطقه از جمله چالشهایی هستند که اقتصاد کشور با آنها دست و پنجه نرم میکند که در کنار این عوامل مشکلات فرهنگی نیز وجود دارند که نبود نگاه کلان و ملی به توسعه، ضعف در کار جمعی و ... از جمله عوامل مشکلات فرهنگی هستند.
مشاور عالی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور شاخص توسعه یافتگی هر منطقه را مردم آن منطقه دانست و گفت: این شاخص با قابلیتهای هر منطقه نیز در نظر گرفته میشود که باید نگاه ملی داشت و محلی کار کرد.
واحد پژوهش وسنجش افکار
کليه حقوق اين سايت متعلق به مرکز تحقيقات سازمان صدا و سيما است.