دبیر جشنواره ایدههای مسجدی از برپایی سلسله جلسات گفتارپژوهی برای تقویت روند فراخوان ایده ها، الگوها، آثار و محصولات مربوط به مسجد خبر داد.دبیر جشنواره ایدههای مسجدی «مسجد طراز انقلاب اسلامی» ضمن بیان این مطلب گفت: تاکنون در بحث مدیریت مسجد و سبک زندگی این گفتارپژوهیها با حضور اساتیدی چون حجج اسلام حمیدرضا مهدی ارفع، محمد عالمزاده نوری، حسین کاظمزاده و میثم لطیفی برگزار شده است.
وی در ادامه افزود: این گفتارپژوهیها به صورت مصاحبه با اساتید و پرسش و پاسخ در محورهای دهگانه جشنواره ادامه خواهد یافت.
حجتالاسلام عجمی یادآور شد: گفتنی است از کسانی که ایدهها و الگوهای قوی در زمینه مسجد دارند و در فراخوان شرکت کنند نیز برای حضور در این جلسات دعوت میشود.
دبیر جشنواره ایدههای مسجدی با اشاره به اینکه جلساتی نیز به صورت گروهی با حضور اساتید دانشگاه و گروههای تبلیغی و جهانی برپا خواهد شد، توضیح داد: از این دست گفتارپژوهیها به زودی در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار میشود.
براساس این گزارش محورها و موضوعات فراخوان ایدههای مسجدی شامل موارد زیر است:
یک- مسجد، پایگاه نشر معارف قرآن و اهل بیت(ع)
راه کارهای به روزسازی قرآن آموزی در مساجد (متدهای جدید و جذاب قرآن آموزی)، مسجد و توسل در آن (دعای ندبه ، توسل ، کمیل، زیارت عاشورا و ...)، کارکرد رسانهای مسجد در حوزه دین و دین شناسی، بررسی نقش آفرینی گروه های سنی و صنفی در نشر معارف دینی در قالب مسجد، بررسی نقش نرم افزاری مساجد شیعه در نشر معارف اهل بیت در طول تاریخ.
دو- مسجد، مرکز تعمیق اخوت ایمانی و رشد فضایل اخلاقی:
آثار اجتماعی و تربیتی مسجد؛ جایگاه مسجد در رشد فضایل اخلاقی و زمینه سازی اخوت ایمانی؛ راهکارها و ظرفیت های پیش روی امام مسجد در ایجاد فضای برادری و آسیب های پیش روی این فضا؛ جایگاه مسجد در تقویت بنیان های اخلاقی.
سه- مسجد، مأمن نوجوانان و جوانان:
خدمات متقابل مسجد و جوانان؛ راهکارهای سخت افزاری و تربیتی در جهت حضور قشر جوان و نوجوان در مسجد؛ نقش مربیان و والدین در انس گرفتن نوجوانان و جوانان با مسجد؛ شیوه های مدیریت و به کارگیری جوانان و نوجوانان در مسجد؛ تربیت جوان و نوجوان در فضای مسجد و آثار آن؛ نمونه هایی از جوانان موفق اهل مسجد؛ تأثیر گروه همسالان در جذب جوانان به مسجد؛ بررسی تاریخی و تجربه تشکل های درون مساجد؛ فعالیت فرهنگی دختران در مسجد و ملاحظات آن؛ راهکارهای جذب نوجوانان و جوان به مسجد؛ شاخصه ها و ویژگی های مسجدِ جوان پسند؛ ظرفیت آموزشی و تربیتی مسجد برای کودکان.
چهار- مسجد، میعادگاه منتظران انقلابی:
نقش مسجد در ترویج معارف مهدوی؛ بررسی نقش مساجد در زمینه سازی انقلاب اسلامی؛ بایسته های مسجدی ها در انتظار و زمینه سازی ظهور؛ جایگاه مسجد در زندگی منتظران؛ شاخصهها و ویژگی های مسجد در جامعة منتظر (قبل از ظهور).
پنج- مسجد، کانون حیات طیبه خانواده:
حضور کریمانه بانوان در مسجد و تاثیر آن در ایجاد فضای معنوی در خانه؛ تاثیر ارتباط دوسویه مسجد و خانواده در سلامت اخلاقی فرزندان؛ بررسی آثار و مزایای خانواده اهل مسجد نسبت به دیگر خانواده ها؛ نقش مسجد در صیانت خانواده ها از انحرافات؛ بایسته های تبدیل مسجد به کانون تربیتی جذاب برای خانواده ؛ نقش مساجد در جلوگیری و حل بحران های خانوادگی؛ نقش الگو دهی و فرهنگ سازی ازدواج به سبک اسلامی؛ سبک زندگی خانواده نمازگزار و مسجدی؛ جایگاه ارتباط خانواده ها با مساجد در سبک زندگی اسلامی.
شش- مسجد، بستر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت:
جایگاه مسجد در وصیت نامه شهیدان؛ مسجد مرکز نشر آثار اجتماعی و تربیتی شهادت و شهید؛ نقش مسجد و ائمه جماعات در دفاع مقدس؛ نقش مسجد در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در گستره تاریخ اسلام و هشت سال جنگ تحمیلی.
هفت- مسجد، محور خدمات فرهنگی، اجتماعی محله:
جایگاه مسجد در ارتباط مردم با مسئولان و راهکارهای تحقق آن؛ نقش مساجد در مشاوره ی اجتماعی و حل مشکلات خانواده ها، نقش حیاتی و حمایتی مسجد در مسئله ی قانون گرایی و قانون پذیری آحاد جامعه، کارکاردها و بایسته های صندوق قرض الحسنه مسجد، راهکارهای مقابله ی مساجد با تهدیدات اجتماعی محلات (مواد مخدر، ماهواره، ایدز، حجاب و...)، نقش مسجد در سازماندهی حرکت های اجتماعی و آثار آن، راه کارهای اجرایی و مدیریتی محور قرار گرفتن مسجد در حرکت های اجتماعی، ویژگی های یک مسجد فعال در عرصه های فرهنگی جامعه، مسجد و سلامت اجتماعی و نقش مسجد در پویایی فرهنگی جامعه.
هشت- مسجد، خاستگاه و پشتیبان بیداری اسلامی:
مسجد خاستگاه بیداری اسلامی از صدر اسلام تا عصر حضور، بررسی نقش و ظرفیت های رسانه ای مساجد در اطلاع رسانی و تحلیل بیداری اسلامی، مسجد مأمن جوانان به پاخاسته برای مبارزه با ظلم، بایسته ها و آسیب ها، نقش مسجد در تحولات اجتماعی در گسترده تاریخ اسلامی.
نُه- مسجد، پیشتاز در تقویت روحیه خودباوری ملی:
نقش ائمه جماعات در فرهنگ سازی و خودباوری ملی، راهکارهای کشف، توجه، تشویق و تبلیغ نخبگان مسجد و محله، خودباوری ملی و ارتباط آن با ایمان و مسجد.
ده- مسجد، جلوهگاه اراده مردم در عمران خانه خدا:
شیوه های نو در جلب مشارکت مردمی برای عمران مادی و معنوی مسجد، برسی و تبیین وظیفه دولت و مردم در ساخت و آبادانی مساجد، ویژگی های متولیان و آبادگران خانة خدا، مسجد و اداره آن به دست مردم و ارایه راهکار برای مشکلات پیش روی آن، نقش مؤمنان در تأمین مخارج مسجد، راهکارهای فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در ساخت و مدیریت مسجد.