نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال جهش تولید
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
رئيس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما: آيين هاي ايراني به دلیل خاستگاه اسلامي، هويت بخش و وحدتآفرينند
رئيس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما: آيين هاي ايراني به دلیل خاستگاه اسلامي، هويت بخش و وحدتآفرينند
جعفر عبدالملکي، رئيس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما، در جلسه رونمايي از «بسته پژوهشي نوروز» که امروز چهارشنبه 20 اسفند در تالار پژوهش مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما با حضور جمعي از مديران، برنامهسازان و پژوهشگران رسانه ملي و اساتيد دانشگاهي برگزار شد گفت: نوروز تجلي گاه بسياري از مؤلفههاي سبک زندگي اسلامي- ايراني است و آيينهاي ايراني به علت ماهيت اسلامي، هويتبخش و انسجامدهنده هستند.
به گزارش روابط عمومي مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسيما، عبدالملکي افزود: آيين نوروز يک آيين چندوجهي و يک ابزار فرهنگي است که اهداف و ارزشهايي مثل: ياد درگذشتگان و شهدا، صلهرحم، انس با خانواده، تکريم بزرگترها، وحدت ملي و احترام به طبيعت در آن وجود دارد و توليد شادي اجتماعي نيز ميکند. عبدالملکي در ادامه گفت: مفهوم «جهان رها شده» متعلق به غرب است که از هویت و اخلاق دور شده است و ايران اسلامي نه تنها از اين مفهوم دور است بلکه در مقابل قادر به صدور ارزشهايي مانند نوروز است.
در ادامه جلسه جعفري، قائم مقام معاون صدا ضمن تأکيد بر پيوند بين واحد فرهنگ مردم و راديو گفت: از اتفاقات خوبي که در حوزه مطالعات فرهنگي و فرهنگ مردم افتاده است اين است که برخلاف پژوهشهايي که تبديل به برنامهسازي نميشود، پژوهشهاي واحد فرهنگ مردم با برنامهسازي در راديو پيوند خورده است. وي همچنين به نمونه برنامههايي که در راديو، بويژه راديو فرهنگ، با محتواي پژوهشي فرهنگ مردم توليد شده است اشاره کرد.
سپس، شهرزاد دوستي، پژوهشگر واحد فرهنگ مردم، به ارائه گزارشي که در نرمافزار نوروز با عنوان «جلوههاي چهارشنبه سوري در فرهنگ مردم» عرضه شده است پرداخت و آيين استقبال از نوروز را که سنتي اجتماعي و خانوادگي است، با آداب خاص در نقاط مختلف ايران معرفي کرد. در ادامه رقيه حاجي محمدياري، پژوهشگر واحد فرهنگ مردم، نيز درخصوص «آيينهاي نوروزي در مناطق مختلف ايران از استقبال تا بدرقه» سخنراني کرد. سويل ماکويي، پژوهشگر واحد فرهنگ مردم و ميترا خواجهئيان، مدرس دانشگاه و تهيهکننده و کارگردان راديويي و تلويزيوني، گزارش «نمايشوارههاي نوروزي» را ارائه کردند. خواجهئيان آيين را شکلي از معرفت خواند که ساليان است که انسان از طريق آن با جهان مادي و معنوي ارتباط برقرار کرده است و ازاين رو، بخش مهمي از زندگي شده است. وي يکي از کارکردهاي مهم آيين را غلبه بر نيروهاي ناشناخته خواند.
در ادامه جلسه به ترتيب استاد وحدتي، پژوهشگر فرهنگ مردم و نوروزخوان، استاد وکيليان، پژوهشگر فرهنگ مردم و مدير مسئول فصلنامه «فرهنگ مردم» و دکتر همايون سپهر به ايراد سخنراني پرداختند. استاد وکيليان به تجربه اي که در کشورمان يک دهه قبل در زمينه انتقال پيام نوروزي به 30 کشور دنيا صورت گرفته اشاره کرد و سخناني درباره حضور خود در کره جنوبي ايراد کرد. دکتر همايون سپهر نيز به اهميت رمزگشايي از آيين ها اشاره کرد و گفت: آيين ها نياز به نو شدن الگوهاي کهن دارند، در غير اين صورت براي نسل امروز قابل درک نيستند.
در پايان جلسه نيز از «بسته پژوهشي نوروز» رونمايي شد. اين بسته پژوهشي که شامل مجموعه اي از مقالات، پژوهش ها، عکس و فيلم با موضوع نوروز است با هدف کمک به برنامه سازان و پژوهشگران در جهت تأمين منابع پژوهشي حوزه نوروز تهيه شده است.
20/12/1393
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.