به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما در این نشست که در حاشیه برگزاری نمایشگاه دستاوردهای سی سال مباحث پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی برگزار گردید، ابتدا حجتالاسلام والمسلمین صدوق، مسئول دفتر حسینیه اندیشه اسلامی قم گزارشی اجمالی درباره نحوه شروع به کار و فعالیتهای موسسه مذکور که به همت مرحوم آیتالله سیدمنیرالدین حسینی هاشمی از شاگردان حضرت امام خمینی(ره)، تأسیس گردید، ارائه کرد و گفت: مرحوم سیدمنیرالدین حسینی بر اساس دستور حضرت امام خمینی(ره) که از شاگردان خود خواسته بودند تا درباره مسائل حکومت اسلامی کار فکری انجام دهند، به این امر همت گماردند و حدود پنج هزار ساعت کار فکری به منظور جمعبندی و ارائه الگوی حکومت اسلامی و ساختارهای آن انجام دادند. حجت الاسلام والمسلمین صدوق در ادامه افزود: در مجموع در حوزه علمیه دو متدولوژی وجود داشت؛ اول منطق صوری که ذهن را از خطای در فکر باز میداشت و دوم اصول که درک فروع را از متون تسهیل میکرد. مرحوم سیدمنیرالدین حسینی منطق سومی را که در زمینه موضوعشناسی در ساختار حکومت اسلامی است، ارائه کردند و محصول فکری ایشان به شکل منطق حجیت در سال 1362 به سرانجام رسید، این موسسه تاکنون در تئوریزه کردن مبانی تفکری انقلاب اسلامی و کمک در ایجاد ساختارها با نهادهای مختلف حکومتی مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام، فعالیتهای موفقیتآمیزی داشته است که به صورت اسناد مکتوب و مدلهای تحقیقاتی ارائه شده است. حجت الاسلام و المسلمین صدوق همچنین در ادامه افزود: مرکز پژوهشی حسینیه اندیشه اسلامی قم این آمادگی را دارد تا با توجه به مبانی اسلامی در حوزه رسانه و ارتباطات ، فعالیتهایی را به دو صورت انجام دهد؛ اول مطالعات بنیادین و ارائه مدل و الگوی رسانه دینی است که البته این مهم نیازمند سالها مطالعه، پژوهش و آموزش است و دوم ایجاد قرارگاهی برای مطالعات رسانه مانند آنچه در زمینه اقتصاد مقاومتی انجام گرفته است. وی همچنین یادآور شد در زمینه رسانه دینی ، از حدود یک سال پیش مطالعه و بحث با حضور چند تن از همکاران صداوسیما در این مرکز پژوهشی آغاز شده است.
در این نشست، رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما ضمن قدردانی از حضور مسئولان و پژوهشگران حسینیه اندیشه اسلامی قم از پیشنهادهای ارائه شده استقبال نمود و اظهار امیدواری کرد که مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما با امضای تفاهمنامهای بتواند از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی فرهنگستان علوم اسلامی که تاکنون موفقیتهای چشمگیری داشته است، بهره بگیرد.
در پایان این نشست حجت الاسلام والمسلمین صدوق به سوالات مطرح شده از سوی پژوهشگران مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما پاسخ داد.