نظرسنجی
نظرسنجی تلفنی
نظرسنجی اینترنتی
نظرسنجي ايميلي
پایگاه پرسشنامه های نظرسنجی
بانک نظرسنجيهای خارجی
پژوهش
پژوهشهای مرکز
پایگاه پژوهشهای سازمان
فرم هاو دستورالعمل ها
خبر
اخبار علمی و پژوهشی
اخبار پژوهش استانها
نشریات و کتابها
کتابهای منتشر شده
کتابچه های منتشر شده
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
فصلنامه فرهنگ مردم ایران
فصلنامه مطالعات رسانههای جدید
دو فصلنامه مطالعات انتخابات
آرشیو
»»
فصلنامه مطالعات سبک زندگی
ماهنامه پیام پژوهش
زیر سایتها
سال جهش تولید
حمایت از کالای ایرانی
همایش ملی مطالعات پیمایشی افکارسنجی
فصلنامه پژوهشهای ارتباطی
سال 1394،دولت و ملت ، همدلی و هم زبانی
سال 1393 اقتصاد و فرهنگ، باعزم ملی و مدیریت جهادی
سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی
سایت جهاد اقتصادی
مشارکت اجتماعی(انتخابات)
ستاد هفته پژوهش
سایت روش شناسی
گردهمایی پرسشگران
کتابخانه
جستجو در کتابخانه
جستجو در کتابخانه دیجیتال
معرفی کتابخانه مرکز
ادارات پژوهشی
اداره كل افکارسنجی
ادارهکل مطالعات رسانه و ارتباطات
ادارهکل پشتيباني وهماهنگی پژوهش
ادارهکل سنجش مخاطب
مدیریت فرهنگ مردم
مدیریت روششناسی
درباره ما
درباره مرکز
ارتباط با مرکز
درباره سایت
نقشه سایت
پیوندها
معاونت ها
شبکه های تلویزیونی و رادیویی
شبکه های استانی
مراکز پژوهشی
سایر
صفحه اصلی>
اخبار و اطلاعيه ها
برگزاری دو کارگاه تخصصی در سومین همایش سراسری فرهنگیاران رسانه ملی
برگزاری دو کارگاه تخصصی در سومین همایش سراسری فرهنگیاران رسانه ملی
در دومین روز از همایش سراسری فرهنگیاران رسانه ملی، دو کارگاه تخصصی با عناوین «شیوههای گردآوری فرهنگ عامه و طرح موضوعات جدید» و «خاطرهنویسی» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش و سنجش افکار، سومین همایش سراسری فرهنگیاران رسانه ملی 19 و 20 مهر ماه سال جاری در زیباکنار برگزار شد. در دومین روز از این همایش، با حضور دکتر محمد جعفری قنواتی و دکتر محمد حنیف دو کارگاه تخصصی برگزار شد.
در کارگاه اول با عنوان « شیوههای گردآوری فرهنگ عامه و طرح موضوعات جدید» دکتر جعفری قنواتی، نویسنده و پژوهشگر فرهنگ عامه، بحث خود را با تغییر فرهنگ آغاز کرد و گفت: عصر حاضر عصر تحول است و سرعت تحولات در سال های اخیر بر چهره فرهنگ هم تأثیر گذاشته است. وی تأکید کرد: البته از بین رفتن اجزا فرهنگ اگر به صورت طبیعی باشد نگران کننده نیست، چون اجزا جدیدی جذب فرهنگ ميشوند. فرهنگ گرچه ظاهری ثابت دارد اما بسیار متغیر است. بنابراین صرف ضبط گزارشی در سال های قبل کافی نیست و امروز نیز باید آداب و آیینها باردیگر ثبت شوند. مثلاً بسیاری از آداب سفره های نذری، امروزه نسبت به چهل سال قبل تغییر کرده است. بنابراین ضبط مجدد گزارشها ضرورت می یابد.
دکتر جعفری قنواتی درخصوص موضوعات جدید فرهنگ عامه گفت: برای نمونه مي توان به زیارتگاهها اشاره کرد. در دیوارنوشتههای زیارتگاهها، نوشتههایی است که با دهها کتاب برابری ميکند. تمام خواستهها، آرزوها و نیتهای مردم در دیوارنوشتههای زیارتگاهها ثبت شده است اما متأسفانه در بازسازيها از بین ميروند. وی تأکید کرد تا امروز دیوارنوشتههای زیارتگاهها ثبت نشده است و ثبت آنها ضرورت دارد. وي به به بقعه زینالدین تایبادی، عارف تایبادی در تایباد اشاره کرد و گفت: فردی در ماه رجب سال 899 هجری شعری را بر دیوار نوشته است با این مضمون: «تو آن شهی که به ایوان قصرت، کبوتر گر نشیند بازگردد، غریبی آمده است از راه بس دور، درآید یا هم از در بازگردد». جالب است که زائر دیگری 67 سال بعد یعنی در رمضان سال 966 در پاسخ با بهره گیری از اشعار زین الدین تایبادی بر دیوار نوشته است: «درآید گر بود دانا و عاقل، که با ما در سخن همراز گردد، وگر باشد یکی نادان و جاهل، همان به که از در بازگردد.»
دکتر جعفری قنواتی در ادامه افزود: به جز زیارتگاهها و بقعهها، دیوارنوشتههاي ساختمانهای عامالمنفعه نیز باید ثبت گردند. دیوارنوشتههای این ساختمانها بر دو دسته هستند: برخی را عابران به شکل یادگاری نوشتهاند و بخشی به کتیبههایی اختصاص دارد که در هنگام ساخت بر سردر ساختمانها نصب شده است. وی همچنین به اهمیت ثبت آداب و آیینهای مربوط به شخصیتهای مذهبی کمتر کار شده مانند خضر نبی(ع) اشاره کرد.
دومین کارگاه تخصصی فرهنگیاران با سخنرانی دکتر محمد حنیف، داستاننویس و پژوهشگر آغاز شد. در این کارگاه دکتر حنیف مبحث خاطرهنویسی را با تمرکز بر خاطرهنویسی دفاع مقدس بررسی کرد. وی ضمن تأکید بر این نکته که در نگارش خاطره باید تلاش شود به پنج پرسش (چه کسی، کی، کجا، چگونه و چرا) پاسخ داده شود، ویژگيهای خاطره را محفوظ بودن در حافظه، دربردارنده زمان و حالت و شخصی بودن برشمرد و گفت: خاطره ایستا نیست و خاطرهها در ذهن به هم مربوط ميشوند.
در این کارگاه مباحثی چون فرایند خاطرهنویسی ، متغیرهای درونزا و برونزا در خاطرهنویسی ، تفاوت خاطره و دیگر انواع ادبی، تاریخچه خاطرهنگاری و ضرورت پرداختن به خاطرهنویسی دفاع مقدس، سه روش کلی خاطرهنگاری، مهارتهای خاطره نگار قبل و بعد از گفتگو، تفاوت سوالات باز و بسته و آسیبشناسی خاطرهگویی و خاطرهنگاری دفاع مقدس بررسی شد. در این کارگاه شرکتکنندگان با نقل خاطراتی، به شکل عملی مراحل خاطرهنگاری را بررسی کردند.
در ادامه جلسه پرسش و پاسخ و پس از آن مراسم تقدیر از فرهنگیاران برگزار شد. در این همایش دهها فرهنگیار از سراسر کشور حضور داشتند.
1394/07/25
آرشیو اخبار پژوهشی
کلیه حقوق این سایت متعلق به
مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما است.