به همت اداره کل پشتیبانی پژوهش واجرای نظرسنجی مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما کارگاه های آموزشی معرفی وآموزش نمونه گیری خوشه ای سه مرحله ای، سامانه نظرسنجی تلفنی، سامانه نظر سنجی الکترونیکی(تبلتی) در صداوسیمای مرکز کرمان برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما این کارگاه های آموزشی به مدت 2روز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هجدهم و نوزدهم مهرماه سال جاری با حضور مدیران پژوهش و مجریان طرحهای نظرسنجی مراکز استانها اجرا شد.
در اولین روز این دوره های آموزشی آقای امیراحمدی مدیرکل پشتیبانی و اجرای نظرسنجی اهداف برگزاری این جلسات و ضرورت انجام روش نمونه گیری خوشهای سه مرحله ای، نظرسنجی الکترونیکی (تبلتی، تلفنی) در مراکز را تبیین کرد.
در ادامه آقای دکتر بنکدار به تشریح معایب و مزایای روش نمونه گیری موجود (سهمیه ای) و روش خوشه ای سه مرحله ای و نیز مقایسه مبانی نظری و عملی هر دو روش پرداخت.
در پایان اولین کارگاه آموزشی، شیوه نامه اجرای روش نمونه گیری جدید (تحویل پوشهنقشهها و اطلاعات سرشماری سال95 مراکز) به صورت عملی ارائه شد.
دومین کارگاه آموزشی در بعدازظهر 18 مهرماه در مرکز کرمان برگزار شد که آقایان دکتر بنکدار، مهندس توحیدی، مهندس ولی زاده به عنوان مدرسان این کارگاه آموزشی سامانه نظرسنجی تلفنی را معرفی و تشریح نموده و روش بکارگیری این سامانه را آموزش دادند.
سومین کارگاه آموزشی روز پنج شنبه 19 مهر ماه برگزار شد که در این کارگاه سامانه نظر سنجی تبلتی وپنل مدیریتی مراکز معرفی و روش راهاندازی تبلت ها (معرفی سریال تبلت ها سیم کارت ها، موقعیت مکانی و...) آموزش داده شد. همچنین نظرسنجی تبلتی بصورت آزمایشی اجرا شد.
مراسم اختتامیه این دوره آموزشی با حضور حجت الاسلام والمسلمین علیدادی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، دکترحمزه نائب رییس مجمع نمایندگان استان و دبیرکمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر فدائی سرپرست استانداری کرمان، مدیرکل حوزه استاندار و جمعی از مسئولان استان، جناب آقای دکترعلیرمضانی مدیرکل مرکز کرمان، جناب آقای دکتر طلوعی رئیس مرکز پژوهش وسنجش افکار، جناب آقای شعاع قائم مقام مرکز پژوهش وسنجش افکار و مدیران مرکز کرمان و مرکز پژوهش وسنجش افکار برگزار شد. دراین مراسم حجت الاسلام والمسلمین علیدادی نماینده ولی فقیه دراستان کرمان با بیان اینکه پژوهش باید گرهای از مشکلات جامعه را باز کند گفت: پژوهشگران باید با تمرکز بر نیازهای جامعه مخاطب خود متناسب با این نیازها پژوهشهای لازم را انجام دهند و از انجام پژوهشهای غیرضروری اجتناب کنند.
وی از مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صدا و سیما به عنوان یکی از معتبرترین مراکز پژوهشی درون نظام نام برد.
در ادامه رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صدا و سیما نیز از برنامه ریزی سازمان برای استفاده از شیوه های نوین نظرسنجی و پژوهش خبر داد و گفت: با موافقت رئیس سازمان صدا و سیما سامانه نظرسنجی تبلتی ـ تلفنی مراکز استانها تا دهه فجر امسال راه اندازی میشود.
دکترطلوعی با اشاره به تخصیص بودجه مستقل برای بخشهای پژوهشی در سازمان صدا و سیما افزود: در راستای اجرای پژوهشهای مبتنی بر رسانه محوری در سازمان صدا و سیما با همکاری همه پژوهشگران مدل جدیدی از پژوهش بازتعریف خواهد شد.
سرپرست استانداری کرمان هم با اشاره به اهمیت مقوله پژوهش گفت: صدا و سیما باید به عنوان یک دانشگاه تاثیرگذار بر جامعه پژوهش را مبنای تمام برنامه های تولیدی خود قرار دهد.
دکترفدایی فقر منابع مالی، عدم تسلط پژوهشگران بر زبانهای خارجی، اهمیت ندادن به نتایج پژوهشها، نبود فرهنگ پژوهش و عدم پژوهشهای نوآورانه را از عمدهترین موانع پژوهش در کشور نام برد.
دکترعلیرمضانی مدیر کل صدا و سیمای مرکز کرمان نیز در سخنانی با اشاره به مورد اعتماد بودن نظرسنجیهای صورت گرفته بهوسیله واحدهای پژوهشی سازمان صدا و سیما در مقاطع و موضوعات مختلف افزود : سرمایه گذاری در بخش پژوهش می تواند عامل برتری رسانه در رقابت های رسانه ای امروز بشمار آید.
دکترحمزه نائب رییس مجمع نمایندگان استان ، و دبیرکمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و نماینده شهرستانهای جنوبی استان هم دراین نشست با انتقاد از کم توجهی به مقوله پژوهش در کشور توجه ویژه به پژوهش در حوزه های علوم اجتماعی و صنعت و سرمایه گذاری را خواستار شد.
دراین نشست از خدمات پژوهشی دکتر طلوعی رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صدا و سیما ، آقای امیراحمدی مدیرکل پشتیبانی واجرای نظرسنجی و مسئولان مرکز پژوهش و افکارسنجی سازمان صدا و سیما و آقای علیرمضانی مدیر کل صدا و سیما مرکز کرمان همچنین خانم میرحسینی مدیر پژوهش مرکز کرمان تجلیل شد.